Luksusowe
SKŁADNIKI :
* 50 dag polędwicy wołowej
* 1 cytryna
* Po 1/2 łyżeczki estragonu, rozmarynu i szałwii
* 1 łyżka oliwy
* 10 dag wędzonego boczku
* 3 cebule
* smalec do smażenia
* sól, pieprz.
Pomóż w rozwoju naszego portalu
Reklama
Adobe Stock
Szaszłyki pierwotnie piekło się nad ogniem, dziś na grillu, ale też na patelni czy w piekarniku. Mamy mnóstwo ich wariantów z przeróżnymi dodatkami.
Bądź na bieżąco!
SKŁADNIKI :
* 50 dag polędwicy wołowej
* 1 cytryna
* Po 1/2 łyżeczki estragonu, rozmarynu i szałwii
* 1 łyżka oliwy
* 10 dag wędzonego boczku
* 3 cebule
* smalec do smażenia
* sól, pieprz.
Pomóż w rozwoju naszego portalu
Pełna treść tego i pozostałych artykułów z NIEDZIELI 28/2025 w wersji drukowanej tygodnika lub w e-wydaniu .
Adobe.Stock
Rolada z mięsa to dobry sposób na urozmaicenie świątecznego posiłku.
Karol Porwich/Niedziela
Lepiej uczestniczyć we Mszy św. w języku, którego się nie rozumie, czy połączyć się ze swoją parafią poprzez transmisję? Co jeśli tam, gdzie spędza się urlop, nie ma możliwości udziału w Eucharystii i czy poza Polską obowiązuje wstrzemięźliwość od pokarmów mięsnych? Na te i inne pytania poszukujemy odpowiedzi z ks. dr. Stanisławem Szczepańcem.
Michalina Stopka
Bp Jacek Kiciński
Pragnę zaprosić Was w tym niezwykłym czasie na Pieszą Pielgrzymkę Wrocławską, która wyruszy z archikatedry już 3 sierpnia. Zachęcam szczególnie ludzi młodych, ale nie tylko. Także rodziny, osoby konsekrowane i kapłanów - zaprasza biskup Jacek Kiciński.
Reklama
Wiara
Wiadomości
Kościół
Wiara
Wiadomości
Kościół
Kościół
Kościół
Kościół