Składniki:
1 mała cebula
1 ząbek czosnku
ok. 1 łyżki oleju, np. rzepakowego
1 łyżeczka suszonego rozmarynu
20 dag topinamburu
10 dag kalafiora
300 ml rosołu/bulionu
3 dag jarmużu
pieprz
sól
Pomóż w rozwoju naszego portalu
Reklama
Adobe Stock
Bądź na bieżąco!
Składniki:
1 mała cebula
1 ząbek czosnku
ok. 1 łyżki oleju, np. rzepakowego
1 łyżeczka suszonego rozmarynu
20 dag topinamburu
10 dag kalafiora
300 ml rosołu/bulionu
3 dag jarmużu
pieprz
sól
Pomóż w rozwoju naszego portalu
Pełna treść tego i pozostałych artykułów z NIEDZIELI 17/2025 w wersji drukowanej tygodnika lub w e-wydaniu .
Niedziela Ogólnopolska 15/2010, str. 48-49
Adobe Stock
Ojciec Jan, kapucyn, proboszcz i zarazem kustosz sanktuarium św. Ojca Pio i Matki Bożej Fatimskiej w Terliczce k. Rzeszowa, gotuje z zamiłowania. Chętnie też dzieli się swoimi sprawdzonymi przepisami z naszymi Czytelnikami.
PAP/EPA/ETTORE FERRARI
Na dachu Kaplicy Sykstyńskiej zamontowano kominek. Jest to jeden z najbardziej charakterystycznych momentów, które będą nam towarzyszyć w okresie konklawe, aż do wyboru nowego papieża, 267. następcy św. Piotra.
PAP/EPA/ETTORE FERRARI
Dziewiąta Kongregacja Generalna Kardynałów rozpoczęła się dziś rano o godz. 9.00 wspólną modlitwą. Obecnych było 177 kardynałów, w tym 127 elektorów - czytamy w komunikacie Biura Prasowego Stolicy Apostolskiej.
Reklama
Kościół
Kościół
Jasna Góra
Kościół
Kościół
Kościół
Kościół
Kościół
Wiadomości